Scorebord voor Moodle badges

Sinds mei 2013 (release van Moodle 2.5) is het mogelijk om binnen Moodle badges toe te kennen. Als een cursus is voltooid, kan je automatisch zorgen dat de deelnemers een badge krijgen. Zo’n badge per cursus stel je eenmalig in.

Binnen de wereld van gamification zie je dat badges ook een belangrijke rol krijgen. Maar dan is het ook handig dat je ziet welke badges zijn verdiend (gesorteerd op aantal uitgedeelde badges) en wie de ranglijst aanvoert van aantal verdiende badges.

Opvallend vind ik dat het scoreboard van de badges niet getoond worden in een blok, maar als een menu-item in het blok navigatie. De functie kan getoond worden op site-niveau en op cursusniveau en er is een instelling om de namen te anonimiseren.

De local plugin Badge Ladder werkt vanaf Moodle 2.9 en uiteraard moeten de badges zijn ingeschakeld in jouw Moodle site (meer info op Moodle Docs).

Moodle student badge ladder Moodle badge ladder

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees