Blog

Studenten geven feedback aan docenten via Moodle Courseboard

9 december 2015

Moodle blog

Het zal wel toeval zijn; op 6 december komt de Moodle plugin Courseboard uit waarmee docenten aan studenten feedback vragen over hun lessen. En een dag later verschijnt er op diverse media het nieuwsbericht dat leerlingen feedback aan hun docenten moeten geven om het onderwijs te verbeteren.

Het geven van feedback zal het probleem niet zijn (hoewel sommige het iets beter mogen verwoorden…) maar ik zie dat het ontvangen van feedback nog steeds door velen als moeilijk wordt ervaren. Sommige feedback is onderdaad niet leuk om te horen, maar wel noodzakelijk om een professionele groei door te maken.

Courseboard is een activiteit die je kan toevoegen aan je Moodle cursus. De docent vraagt om feedback te geven. De activiteit werkt op een Facebook-achtige manier. De docent post het verzoek om feedback te geven en de studenten kunnen reageren hierop, eventueel zelfs anoniem. Op de reacties kan weer gereageerd worden door de docent en medestudenten. Daarnaast kan een feedback een rating meekrijgen van maximaal 5 sterren.

Met deze plugin is er weer een mogelijk om feedback in je Moodle cursus te faciliteren. Nu geen feedback richting studenten of studenten onderling, maar aan docenten. Een goede ontwikkeling vind ik. Welke docent/trainer durft?

Courseboard is beschikbaar voor Moodle 2.9 en 3.0.

Feedback vragen met Moodle courseboard

Tags

 

One Comment

  1. Geïnstalleerd en meteen maar een NL vertaling gemaakt