Studenten geven feedback aan docenten via Moodle Courseboard

  • Moodle tips
  • >
  • Studenten geven feedback aan docenten via Moodle Courseboard

Het zal wel toeval zijn; op 6 december komt de Moodle plugin Courseboard uit waarmee docenten aan studenten feedback vragen over hun lessen. En een dag later verschijnt er op diverse media het nieuwsbericht dat leerlingen feedback aan hun docenten moeten geven om het onderwijs te verbeteren.

Het geven van feedback zal het probleem niet zijn (hoewel sommige het iets beter mogen verwoorden…) maar ik zie dat het ontvangen van feedback nog steeds door velen als moeilijk wordt ervaren. Sommige feedback is onderdaad niet leuk om te horen, maar wel noodzakelijk om een professionele groei door te maken.

Courseboard is een activiteit die je kan toevoegen aan je Moodle cursus. De docent vraagt om feedback te geven. De activiteit werkt op een Facebook-achtige manier. De docent post het verzoek om feedback te geven en de studenten kunnen reageren hierop, eventueel zelfs anoniem. Op de reacties kan weer gereageerd worden door de docent en medestudenten. Daarnaast kan een feedback een rating meekrijgen van maximaal 5 sterren.

Met deze plugin is er weer een mogelijk om feedback in je Moodle cursus te faciliteren. Nu geen feedback richting studenten of studenten onderling, maar aan docenten. Een goede ontwikkeling vind ik. Welke docent/trainer durft?

Courseboard is beschikbaar voor Moodle 2.9 en 3.0.

Feedback vragen met Moodle courseboard

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees