Avetica, Moodle Premium Partner

Nieuwe versie van Progress Bar grafisch veel mooier

  • Moodle tips
  • >
  • Nieuwe versie van Progress Bar grafisch veel mooier

De Progress Bas is al jaren lang een populaire Moodle plugin. Het geeft de studenten een goed beeld van de voortgang van de leeractiviteiten en de bronnen die je moet bestuderen. De ontwikkelaar van de Progress Bar noemt deze plugins zelfs een time-management tool. Want middels diverse kleuren heb je een goed overzicht wat je al gedaan hebt en nog moet doen. Als je activiteit aanwijst, dan zie je gelijk de titel van de leeractiviteit staan en kan je gelijk doorklikken. Voor studenten is het ook prettig dat de Progress Bar ook het persoonlijk dashboard getoond kan worden (de Mijn Moodle pagina).

Moodle Progress Bar with cross and tick iconsOok docenten hebben veel aan deze plugin. Zij bepalen welke activiteiten wel of niet in het overzicht terecht komen en daarnaast hebben docenten een overzicht van de voortgang van alle docenten. Op basis hiervan kan een docent direct actie ondernemen richting de studenten.

De nieuwe versie is al geschikt voor Moodle 3.0 en toont grafisch veel mooier.

Hieronder de video over de werking van de Progress Bar (oude versie) en daaronder een paar schermafbeeldingen van de nieuwe lay-out.

Moodle Progress Bar Overview of students with messaging Moodle Progress Bar Block on Dashboard

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?