Test verouderde besturingssystemen en browsers

Met enige regelmaat krijgen we vragen over compatibiliteit van Moodle en e-learning modules met (verouderde) besturingssystemen en browsers. Zeker in deze tijd waarin de web-technologie iedere dag grote stappen maakt, zijn deze vragen niet altijd gemakkelijk te beantwoorden.

Zo kreeg ik recentelijk een vraag van een klant of de weergave van een responsive Moodle template op een verouderde versie van Internet Explorer (I.E. 8) correct weergegeven werd. Dit was voor mij moeilijk te testen omdat ik een Windows 8 besturingssysteem op mijn computer heb staan. Nu kan je natuurlijk gebruik maken van de ingebouwde ‘simulator’ Internet Explorer gebruiken om I.E. 8 te simuleren. Helaas levert dit niet altijd de meest accurate resultaten op.

MS DevNa wat zoekwerk ben ik de Oracle VM VirtualBox tegen gekomen. Hiermee kan je een volledig besturingssysteem en browser simuleren! Via de ontwikkelaars site van Microsoft kun je vervolgens een specifiek pakket samenstellen van een besturingssysteem en browser die je simpelweg kan downloaden en via de Virtuele machine kan bekijken en kan testen wat er aan de hand is!

Oracle VM VirtualBox

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees