Avetica, Moodle Premium Partner

Cijfer om te slagen instellen – vanaf Moodle 2.9

  • Moodle tips
  • >
  • Cijfer om te slagen instellen – vanaf Moodle 2.9

Eén van de best bewaarde geheimen van Moodle was wat mij betreft tot voor kort de instelling waarmee je kon bepalen wanneer een gebruiker geslaagd was voor een toets. In het kort de weg die je moest volgen. Cursusbeheer / Cijfers / Eenvoudig overzicht / Toets kiezen / Bewerken / Toon meer en dan je ‘Cijfer om te slagen’ invoeren. Niet zo raar dat de meeste gebruikers die instelling niet konden vinden.

In Moodle 2.9 is deze instelling terecht gekomen bij de instellingen van een toets. Onder ‘Cijfer’ zie je daar nu ‘Cijfer om te slagen’ staan. Wanneer je daar een cijfer invoert heeft dat op twee plaatsen een effect.
– Cijferboek: geslaagde cijfers worden in groen getoond en niet geslaagd in rood
– Voltooiing: groen vinkje indien geslaagd en een rood kruisje indien niet geslaagd

Cijfer om te slagen

Wilt u nog meer redenen weten om te upgraden bekijk het overzicht van bijkomende functionaliteit in versie 2.9

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?