Video-updates over ontwikkelingen Moodle 4.2

Moodle 4.2

Op 24 april wordt versie 4.2 van Moodle LMS uitgebracht. Het ontwikkelteam heeft de laatste hand gelegd aan een aantal interessante ontwikkelingen. Het leuke is dat de ontwikkelaars daar zelf korte video’s van opnemen. Bekijk de belangrijkste verbeteringen en nieuwe functionaliteit van Moodle 4.2.

MoodleNet Integratie: In deze fase van de integratie kun je voor het eerst verbinding maken met een instantie van MoodleNet en toegang krijgen tot instellingen om activiteiten te exporteren!


Matrix Integratie: Met de Matrix Integratie kan je een Moodle cursussen koppelen aan een Maxtrix ruimte zodat je eenvoudig kan communiceren met docenten en cursisten. Lees meer over dit onderwerp in een eerdere blog van Avetica.


Verbeteringen aan het cijferboek: Moodle heeft de gebruikerservaring bij het instellen van het cijferboek verbeterd. De navigatie is vereenvoudigd met inklapbare kolommen en categorieën. De feedback voor studenten is nu direct zichtbaar in het cijferboek zonder van pagina te veranderen.


Cursus bewerken en andere UX-verbeteringen: Moodle heeft verder gewerkt aan de gebruikerservaring (UX) voor docenten en studenten in de cursus. Het bewerken van cursussen is verder verbeterd met een functie voor bulkbewerking van activiteiten. Ook wordt een mooie nieuwe versie (6.3.0) van Font Awesome ondersteunt. Font Awesome is een set van iconen die je kunt gebruiken in je content. Omdat het een ‘font’ is, zijn de iconen altijd scherp en schalen mee met de beschikbare schermruimte. Deze verbeteringen komen voort uit feedback en stemmen in de Moodle tracker. Zoals je ziet heeft het zin om hierin ook jouw bijdrage te leveren, hoe klein ook deze ook mag lijken.

Moodle Workplace 4.2

De verbeteringen en nieuwe functies in versie 4.2 van Moodle LMS komen ook allemaal in Moodle Workplace 4.2 Daarnaast worden voor deze enterprise versie een aantal extra verbeteringen toegevoegd waaronder de rapportage op de pagina ‘Mijn teams’ en het instellen van de huisstijl.

Moodle Community

Tot slot zijn er verbeteringen aan een aantal Moodle Community sites, waaronder een belangrijke upgrade van ‘Download Moodle‘ site. Bekijk deze video om te zien wat er allemaal aankomt.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees