Doe je voordeel met de rondleidingen Moodle 4

Overgang naar Moodle 4

Misschien ben je al over op Moodle 4 of gaat dat ergens in de loop van dit jaar gebeuren. Voor iedereen is het even wennen aan de nieuwe gebruikersinterface. Het ziet er anders uit, functies zitten op een andere plek en soms heten dingen ineens anders. Goed om te weten dat er ook heel veel hetzelfde is gebleven! Uit ervaring kan ik zeggen dat je snel gewend bent en dat de hele ervaring een stuk beter is dan in voorgaande versies.

Rondleidingen

In september 2022 woonde ik een presentatie bij van de North Carolina State University op de Global Moot in Barcelona. Zij waren toen al over op Moodle 4 en deelden hun ervaringen. Ze hadden van alles opgezet om gebruikers voor te bereiden op de overgang, van trainingen tot spreekuren. Ze maakten tevens gebruik van Moodle ‘rondleidingen’.

Nederlandse rondleiding

Ik heb de rondleidingen vertaald en iets uitgebreid. Met toestemming van ‘NC State’ mag ik ze hier delen. Bij het vertalen en aanpassen heb ik geprobeerd de teksten zo generiek mogelijk te houden zodat ze in elke omgeving passen. Vanzelfsprekend kun je ze na import in je eigen omgeving bewerken en aanpassen naar je eigen behoefte en doelgroep.

Import rondleidingen

Er zijn 4 rondleidingen gemaakt die je hieronder kunt downloaden. In de beschrijving kun je lezen voor wie ze bedoeld zijn en op welke pagina ze betrekking hebben. Om ze te importeren ga je naar ‘Sitebeheer / Uiterlijk / Rondleidingen voor gebruikers’ en klikt op ‘Importeer rondleiding’. Upload vervolgens 1 voor 1 de bestanden. Voor Avetica klanten die overgaan op Moodle 4.1 installeren wij de rondleidingen.

Importeer rondleiding

Standaard Moodle rondleidingen

Persoonlijk zou ik de standaard Moodle rondleidingen die meekomen met Moodle 4 uitschakelen. Heb jij al eigen rondleidingen gemaakt die je wilt delen dan horen wij dat graag. Vanzelfsprekend kun je ze ook delen in de Nederlandstalige community op Moodle.org.

Video rondleiding

Hieronder zie je een voorbeeld van een rondleiding voor een ‘Leraar’ op de cursuspagina.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees