Release Moodle 4.0 eind april 2022

Moodle 4.0 beta

Na bijna 2 jaar is er een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Moodle 4.0 bereikt. Als je onze blogs over deze nieuwe versie gevolgd hebt, weet je dat de UX (gebruikerservaring) voor studenten en docenten flink is verbeterd. De eerste fase van dit UX-project zou vorig jaar november worden opgeleverd in versie 4.0, maar zoals vaker liep ook dit project vertraging op. Momenteel is de formele status veranderd naar Moodle 4.0 beta.

Test je mee?

In de beta fase ligt de focus op het testen met hulp van de community. Moodle HQ vraagt alle Moodlelaars om deel te nemen aan de Quality Assurance (QA) testen. Wil je een bijdrage leveren, dan kan je op deze pagina meer informatie vinden.

Releasedatum

Het ontwikkelteam neemt voor deze versie een paar weken extra de tijd om alle bevindingen uit de Q&A testen op te lossen. In de week van 18 april willen ze uiteindelijk Moodle 4.0 uitbrengen.

Verlenging support

Vanwege de vertraging in de release van Moodle 4.0 hebben ze besloten om het support op de huidige versies te verlengen. Bijna alle Moodle LMS klanten van Avetica hebben versie 3.9 of 3.11. Voor hen is het belangrijk om te weten dat deze versies tot en met november 2023 ondersteund wordt. In onderstaand schema kun je ook zien dat Moodle 4.1 de eerstvolgende Long Term Support (LTS) versie wordt.

VersieReleasedatumEinde beveiligingsupdates
Moodle 3.9 (LTS)juni 2020november 2023
Moodle 3.10november 2020mei 2022
Moodle 3.11mei 2021november 2023
Moodle 4.0april 2022november 2023
Moodle 4.1 (LTS)november 2022november 2025

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees