RemindoToets gekoppeld met Moodle Workplace

Wat is RemindoToets?

RemindoToets is een toets- en examinering platform van Paragin. Deze applicatie faciliteert het volledige proces van toetsen en examineren, zowel oefentoetsen (formatief) als examens (summatief). Net zoals in Moodle kan je toetsen samenstellen met verschillende vraagtypes zoals hotspotvragen, sleep- en sorteervragen en open vragen. Hierbij kun je uiteraard ook afbeeldingen, video’s en audiofragmenten toevoegen.

RemindoToets voldoet aan de internationale standaard QTI 2.1. QTI staat voor Question & Test Interoperability en is van dezelfde organisatie die ook SCORM en LTI als standaarden beheerd. 

RemindoToets beschikt ook over API’s waardoor het mogelijk is om vanuit andere leeromgevingen dit toets- en examineringsplatform te koppelen.

Klantcases

Onze klant Federatie Medisch Specialisten gebruikt al jaren RemindoToets voor het opleiden van AIOS (arts in opleiding tot specialist). Als onderdeel van de implementatie van hun digitale leeromgeving op basis van Moodle Workplace is het verzoek gekomen om een koppeling met RemindoToets te realiseren. De belangrijkste uitgangspunten waren:

  • Deelnemers kunnen vanuit Moodle Workplace een toets starten in RemindoToets zonder opnieuw in te loggen
  • Gebruikers worden herkend op basis van het BIG registratienummer als unieke identifier
  • Gebruikers die al een account hebben in RemindoToets zijn in staat om deze te koppelen aan hun eigen Moodle account
  • Toetsresultaten worden teruggestuurd naar Moodle Workplace zodat deze opgenomen kunnen worden in de leerresultaten en op basis hiervan certificaten behaald kunnen worden
  • RemindoToets houdt rekening met de multi tenancy functionaliteit van Moodle Workplace, zodat iedere wetenschappelijke vereniging een eigen tenant krijgt (= afgeschermde leeromgeving)

Prettige samenwerking

Avetica heeft de koppeling tussen Moodle Workplace en RemindoToets ontwikkeld in nauwe en prettige samenwerking met de ontwikkelaars van Paragin en de Functioneel Applicatiebeheerder van de Federatie Medisch Specialisten. Deze koppeling biedt meer mogelijkheden voor de wetenschappelijke verenigingen die samen de Federatie vormen. Het medisch onderwijs kan hiermee beter ingericht worden in blended vorm.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees