Microsoft Teams Meeting nu als Moodle activiteit

Moodle activiteit

Toen ik maart 2020 een overzicht gaf van virtual classrooms stond MS Teams daar ook al bij. Maar wel als een plugin voor de Atto editor en niet als activiteit. Alle concurrerende systemen hebben een activiteit in Moodle ontwikkeld en dat is ook de meest logische keuze. Maar nu is er voor Microsoft Teams een activiteit beschikbaar. Naast de installatie van de Moodle plugin moet je ook de meetingapp laten installeren op de server waar Teams op draait.

Werking

De MS Teams meeting activiteit werkt vrij simpel. Voeg gewoon de MS Teams-activiteit toe aan je cursuspagina. Hiermee kun je een MS Teams-vergadering plannen binnen een iframe. Deelnemers zien de activiteit staan, klikken erop en nemen deel aan de Teams meeting.

Paar screenshots

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees