Nieuw in Moodle Workplace 3.11

Architectuur Moodle Workplace

Zo’n 80% van Moodle Workplace bestaat uit Moodle LMS. Dat betekent als Moodle 3.11 uitkomt dat binnen een paar weken ook versie 3.11 uitkomt van Moodle Workplace. En dan heb je niet alleen de nieuwe functies van versie 3.11 LMS maar ook van Workplace.

Onderstaande afbeelding geeft aan hoe de architectuur van de ‘grotere broer’ van Moodle Workplace is.

Wat is nieuw in Moodle Workplace 3.11

SAML2 instellen per tenant: er zijn verschillende SAML2 authenticatiemethodes aanwezig in de plugin database. In overleg met de Product Advies Groep (waar Avetica ook deel van uit maakt), is gekozen voor de plugin van Catalyst. Deze versie is nu geschikt gemaakt om per tenant ingesteld te worden

Overzicht van cursussen en programma: het overzicht is nu als een blok beschikbaar op het dashboard en er zijn een aantal opties toegevoegd om het overzicht in te stellen. En in Workplace 3.11.1, die over maand uitkomt, zal zelfs een dashboard per tenant geconfigureerd kunnen worden.

Nieuwe interface onderdelen rapportengenerator: twee onderdelen van de tool om zelf rapportages samen te stellen zijn opnieuw ontworpen. Je kan nu makkelijker bepalen welke doelgroep toegang heeft tot bepaalde rapportages. De manier waarop je dit instelt hebben ze afgekeken van de manier waarop je dynamische regels instelt. Ook het inplannen van het verzenden van rapportages is sterk verbeterd.

Een paar kleinere wijzigingen:

  • Extra voorwaarde bij dynamische regels om een bepaalde acties uit te voeren (bv het automatisch versturen van een certificaat) bij het behalen van een competentie.
  • Voltooien van de activiteit ‘Afspraak’ wanneer je een een afspraak hebt gemaakt
  • Betere weergave van de activiteitsvoltooiingen in het standaard cursusformat van Moodle Workplace

Upgrade

In de komende weken zullen wij de Moodle Workplace sites die Avetica host gaan upgraden naar deze nieuwere versie. Wil je ook letterlijk en figuurlijk een upgrade van je bestaande Moodle LMS site naar Workplace? Neem dan contact op met ons.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees