Nuttige nieuwe functies in Moodle Workplace 3.10.2

  • Moodle tips
  • >
  • Nuttige nieuwe functies in Moodle Workplace 3.10.2

Updates Moodle Workplace

Afgelopen dinsdag is versie 3.10.2 van Moodle Workplace uitgekomen. De updates van de ‘grotere broer’ van Moodle LMS volgen altijd korte tijd na de standaard releases van het grootste open source leermanagementsysteem ter wereld.

Bij de tweemaandelijkse updates van Moodle zitten alleen maar beveiligingsupdates, opgeloste bugs en kleine verbeteringen. Echter bij de updates van Moodle Workplace zitten ook nieuwe functies.

Wat is nieuw?

We sommen de belangrijkste nieuwe functies op met een korte uitleg. Bekijk de release notes van 3.10.2 voor alle nieuwigheden.

Gedeelde organisatiestructuur

Bepaal voor alle tenants de organisatiestructuur met afdelingen en functies. Deel deze structuur over alle tenants. Als een gebruiker die toegewezen is aan een afdeling en een functie verhuist van de ene tenant naar de andere, dan wordt zijn roltoewijzing ook meegenomen.

Selecteer je tenant op de loginpagina

Op de loginpagina en op registratiepagina kunnen deelnemers de juiste tenant selecteren. Handig voor bijvoorbeeld uitgeverijen die aan scholen leercontent aanbieden en waar de leerlingen zelf hun school kunnen selecteren.

Limiet aantal gebruikers

Het is nu mogelijk om een maximaal aantal gebruikers per tenant of over de hele site in te stellen. Handig bijvoorbeeld als je (financiële) afspraken hebt gemaakt met je klant over het aantal deelnemers in een bepaalde tenant.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees