Alternatieven voor SCORM (6): Toetsen in SCORM, H5P of Moodle quiz?

  • Moodle tips
  • >
  • Alternatieven voor SCORM (6): Toetsen in SCORM, H5P of Moodle quiz?

Meerdere mogelijkheden

In deze serie blogs over SCORM alternatieven zien we SCORM vaak als tool voor het overdragen van informatie en kennis. Of het geleerde ook beklijft wordt netjes achteraf getoetst, want je baas wil natuurlijk wel weten of de e-learningmodule effect heeft gehad.

Met elk auteursprogramma kan je toetsen ontwikkelen. Multiple choice, sleepoefeningen, waar/niet waar, etc zijn vraagtypes die (te) vaak worden gebruikt. In Moodle zit ook een uitgebreide quiz module en ook H5P heeft content types waarmee je kan toetsen.

Overzicht

De vraag rijst in welke tool je toetsen gaat ontwikkelen. Ik heb in een tabel een aantal factoren neergezet en hieraan een waarde gehangen. Ik ben me bewust dat ik hiermee de auteursprogramma’s allemaal over één kam scheer, maar ik wilde het schema leesbaar houden.

FunctionaliteitAuteurs-programma’sH5P toetsMoodle quiz
vragenbank-/+++
grafische vormgeving++-/+
feedback opties++++
uitgebreide rapportage-/+++
analyse kwaliteit toets++

Doel van je toets

Bedenk vooraf het doel van je toets, welke feedback je wilt teruggeven en welke rapportage en analyse je wilt hebben. Deze mix bepaalt welke tool je het beste kunt inzetten voor je toets.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.879 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.879 andere abonnees