Alternatieven voor SCORM (5): Interactive Book als ‘open source auteursprogramma’

  • Moodle tips
  • >
  • Alternatieven voor SCORM (5): Interactive Book als ‘open source auteursprogramma’

Eén activiteitsformat

Ik schreef eerder al dat ik niet zo’n fan ben van de standaard cursusformats van Moodle. Toch maak ik een uitzondering voor ‘één activiteitsformat’. Dit cursusformat kan maar één ding goed en dat is één activiteit weergeven. Bijvoorbeeld een quiz zoals bij een examen of een forum voor het delen van kennis in een online community. Maar als die ene activiteit nu eens het Interactive Book van H5P is. Wat geeft dat voor een effect?

Open source auteursprogramma?

Interactive Book als ‘open source auteursprogramma’. H5P is een open source tool uit Noorwegen en de manier waarop je leercontent kan toevoegen lijkt veel op een auteursprogramma. Bij Interactive Book combineer je interactiviteit met navigatie. Voeg eenvoudig pagina’s toe met meerdere H5P oefeningen en teksten. Uiteraard moet je uitkijken dat je niet teveel teksten toevoegt, want dan wordt het teveel zenden.

Probeer maar uit

Maak een nieuwe cursus aan en kies het cursusformat ‘één activiteitsformat’. Selecteer H5P als de activiteit en kies Interactive Book als H5P oefening. Creëer of upload een oefening en probeer deze maar uit als deelnemer. Zie je de mogelijkheden?

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees