Moodle voldoet aan WCAG 2.1 AA voor digitale toegankelijkheid

  • Moodle tips
  • >
  • Moodle voldoet aan WCAG 2.1 AA voor digitale toegankelijkheid

De WCAG is een wereldwijde standaard voor digitale toegankelijkheid en Moodle voldoet hier nu aan. Dit valt te lezen aan het persbericht wat vandaag gepubliceerd werd.

Wat is WCAG?

Eén van de uitgangspunten van het internet begin jaren ’90 was de digitale toegankelijkheid. Iedere gebruiker moet toegang hebben tot websites en online diensten. Ook mensen met een functiebeperking. Zij hebben dagelijks problemen met de toegankelijkheid van digitale informatie.

Pas in 1999 wordt de eerste standaard opgesteld en deze kreeg de naam Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). In 2008 verscheen versie 2.0 en in 2018 kwam er nog een update met versie 2.1. De WCAG bevat drie niveau, te weten A, AA en AAA. En niveau AA is wettelijk verplicht.

Toegankelijk in Moodle verbeteren

De ontwikkelaars van Moodle hebben het afgelopen jaar samen gewerkt met onafhankelijke experts op dit gebied. Zo zijn onder andere de inlogpagina, het dashboard, de toetspagina, het cijferboek en de deelnemerslijst onder de loep genomen tijdens de audits. De verbeteringen zijn aangebracht met accreditatie tot gevolg.

Door alle inspanningen is Moodle 3.9 en 3.10 geaccrediteerd voor één jaar. Uiteraard blijft Moodle haar best doen om volgend jaar deze accreditatie weer te verlengen

Toegankelijk bij cursusontwikkeling

Ook bij het ontwikkelen van een cursus zijn er een aantal regels waarop je moet letten. Moodle heeft hiervoor een speciale pagina aangemaakt met praktische tips. Ik had ook kunnen schrijven; klik hier voor de speciale pagina, maar dat is juist minder goed voor mensen met een visuele beperking.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees