Eindelijk Google Meet voor Moodle

Overzicht van virtual classrooms plugins

Toen in het voorjaar wij met z’n allen in een intelligente lockdown gingen, schreven we het bericht 7 plugins voor virtual classrooms in Moodle. Hiermee wilden wij een overzicht geven van goede Moodle plugins. Met deze plugins kan je rechtstreeks vanuit een cursus een virtual classroom / webinar opstarten. Op die lijst ontbrak één grote naam; Google Meet

Module Google Meet

Vorige week is eindelijk Google Meet in de Moodle plugin database verschenen. Een plugin die vanaf versie 3.7 en hoger werkt. Wat zeggen de ontwikkelaars over wat deze plugin kan:

Met de plug-in Google Meet ™ for Moodle kan de docent, zonder Moodle te verlaten, een Google Meet-ruimte maken en de opnames van de ruimte die zijn opgeslagen in Google Drive beschikbaar stellen aan de studenten.

Configureren

Om deze module in Moodle te laten werken heeft Google Meet de API-keys en de OAuth-client-ID van de Google API’s nodig. Deze pagina geeft meer informatie hoe je dit kan configureren.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees