Moodle Gereedschapsgids, handig hulpmiddel bij kiezen juiste leeractiviteit

  • Moodle tips
  • >
  • Moodle Gereedschapsgids, handig hulpmiddel bij kiezen juiste leeractiviteit

Sterke Moodle community

Met de nieuwe Moodle Tool Guide heeft de Moodle community weer een knap staaltje werk geleverd. Ook de Nederlandstalige tak heeft hieraan bijgedragen. Kathrien Bernaerts (Toll-Net) en Gemma Lesterhuis (Stichting Mnet Benelux) hebben dit handige hulpmiddel vertaald. De toolguides die eerder voor Moodle 1.9 en 2 waren ontwikkeld zijn bijgewerkt voor Moodle 3. Ook zijn het geen pdf’s meer, maar is het een overzichtelijke website geworden.

Wat is de Moodle Gereedschapsgids?

De ontwikkelaars zeggen zelf hierover:

Moodle Gereedschapsgids is een referentiekaart voor het gebruik van Moodle versie 3 en later, ontworpen voor leerkrachten, opleiders en trainers. Het geeft informatie over de belangrijkste Moodle-tools en welke tool gebruikt moet worden in overeenstemming met het pedagogische doel dat bereikt moet worden. Het vermeldt ook de taxonomische niveaus van Bloom die bereikt kunnen worden bij het gebruik van de verschillende tools.

Gebruik bij didactisch ontwerp

Tijdens het ontwerpen en ontwikkelen van je Moodle cursus maak je keuzes welke leeractiviteiten je inzet om je leerdoelen te bereiken. Maar hoe maak je nu de juiste keuzes? Want soms kan je 2 à 3 leeractiviteiten inzetten voor hetzelfde doel. Ook ontwerp je meerdere leeractiviteiten achter elkaar in een didactisch ontwerp. Raadpleeg dan de Moodle Gereedschapsgids zodat er een krachtige leeromgeving wordt ontwikkeld.

Moodle Cursus Ontwerp Model

Deze Moodle Gereedschapsgids is ook goed te gebruiken in combinatie met het Moodle Cursus Ontwerp Model. Dit is een pragmatisch model met gekleurde kaartjes, om projectmatig een didactisch verantwoorde cursus in Moodle te ontwerpen. Ik heb het zelf ontwikkeld in 2008 om klanten te helpen bij het didactisch ontwerpen. En na 12 jaar heeft ook dit hulpmiddel nog steeds zijn meerwaarde.

Samen werken

Samen werken aan goede Moodle cursussen! Mooi om te zien hoe iedereen daar zijn bijdrage aan levert.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees