Avetica, Moodle Premium Partner

Screenshots authenticatie per tenant van Moodle Workplace 3.10

  • Moodle tips
  • >
  • Screenshots authenticatie per tenant van Moodle Workplace 3.10

Release van Moodle Workplace 3.10

Volgende week zal versie 3.10 van Moodle Workplace uitkomen. Avetica heeft nu al een aantal screenshots weten te bemachtigen over de nieuwe functies. In versie 3.10 komt namelijk aparte authenticatie per tenant. En dit is een veel gevraagde functionaliteit. In ons maandelijkse webinar die vandaag gepland stond heb ik uitgebreid de mogelijkheden van tenants besproken.

Authenticatie per tenant

Met multi-tenancy in Moodle Workplace kan je elk klant of elke divisie van jouw organisatie een afgescheiden gedeelte geven binnen het leermanagementsysteem. En elke klant heeft ook zo zijn eigen wensen op gebied van authenticatie. Voor de ene klant is zelfregistratie voldoende en een andere klant wil via OAuth2 de aanmelding van gebruikers zien.

Dynamische regels

Ook de dynamische regels zijn uitgebreid. Op basis van een authenticatiemethode kan je straks in versie 3.10 bepaalde regels instellen. Zoals: als een gebruiker via OAuth2 inlogt, meldt deze gebruiker dan gelijk aan in programma ABC.

Met de nieuwe functies in versie 3.10 kunnen we voor onze klanten nog verder gaan om hun leeromgeving op maat in te richten.

Screenshots authenticatie per tenant

In onderstaande slider vind je 4 screenshots van versie 3.10 die ik van Moodle HQ vandaag heb ontvangen.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?