Avetica, Moodle Premium Partner

Vooruitblik Moodle 3.9 – H5P integratie

In Moodle 3.8 is er een eerste stap gemaakt met de integratie van H5P. Vanaf die versie kun je content gemaakt op de H5P site via een link toevoegen aan je Moodle site.

Voor zover wij nu kunnen zien gaat de integratie in 3.9 nog een stap verder en kun je vanaf die versie rechtstreeks in Moodle H5P content creëren. De H5P plugin lijkt op termijn dan ook overbodig te worden. Ik zeg bewust ‘op termijn’ omdat heel veel van jullie nu werken met die H5P plugin en content die je daarmee gemaakt hebt niet zomaar overgezet wordt naar de nieuwe standaard Moodle activiteit. Er wordt gelukkig al nagedacht over een migratie tool die content gemaakt met de plugin omzet naar de standaard H5P activiteit.

Nieuwe Moodle sites kunnen direct met de nieuwe standaard H5P activiteit gaan werken maar als je nu gebruik maakt van de plugin zou ik na de upgrade naar 3.9 de nieuwe standaard activiteit nog even uitschakelen en wachten op de migratie tool. Als je alle bestaande content veilig en goed kunt overzetten is het tijd om afscheid te nemen van de plugin en over te stappen op de standaard binnen Moodle. Wij volgen de ontwikkeling van de migratie tool op de voet.

Al met al wel weer een mooie stap op weg naar de volledige integratie van H5P in je Moodle leeromgeving!

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?