Nieuw businessmodel Moodle App

Van 2 naar 4 smaken

Avetica was als Moodle Partner al op de hoogte dat er nieuwe plannen voor de Moodle app zouden komen. Vanmorgen zijn deze plannen ook wereldkundig gemaakt. Hebben we tot nu toe maar twee smaken, de gewone Moodle app en de Branded Moodle app. Dit gaat veranderen. Moodle hanteert per 2 april 2020 het onderstaande businessmodel.

Wijzigingen standaard Moodle app

Gebruik je nu de standaard Moodle app, dan kom je automatisch in plan ‘Free’ terecht. In dit plan kan je maar voor 2 cursussen de content offline beschikbaar maken en voor maximaal 50 smartphones/tablets de notificatie gebruiken. Ook zijn de mogelijkheden voor het doorvoeren van je eigen huisstijl veel minder.

Premium of Pro

Als je meer wilt, zul je ‘Premium’ of ‘Pro moeten afnemen. De verschillende per model zie je in bovenstaand overzicht. De kosten voor deze modellen zijn altijd voor de eigenaar van de Moodle site, nooit voor de gebruikers van de Moodle app.

Gratis Premium?

Huh, kan ik het premium model toch gratis krijgen? Ja, blijkbaar wel als je voldoet aan één van de volgende criteria:

  1. Jouw site wordt gehost bij een Moodle Partner of op een MoodleCloud. In het businessmodel van de Moodle Partner en van MoodleCloud zit een afdracht inbegrepen voor het Moodle project. Moodle waardeert dit en wil via deze optie iets terugdoen.
  2. Jouw organisatie is een non-profit organisatie. Moodle waardeert dat je maatschappelijke belangen dient en draagt op haar manier ook een steentje bij.
  3. Je bouwt je eigen Moodle app. De code van Moodle app is en blijft open source dus jouw ontwikkelaars mogen de code gebruiken voor de ontwikkeling van een eigen app.

Promotievideo

Meer vragen?

Moodle heeft een lijst met veel gestelde vragen opgesteld. Heb je daarnaast nog vragen of wil je de Branded Moodle app, neem dan contact op met Avetica.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees