Moodle kondigt definitieve integratie H5P aan

Moodle kondigt via een officieel bericht aan dat er concrete stappen worden gezet om H5P verdergaand te integreren in Moodle.

In het bericht valt te lezen dat Moodle 3.8 (gepland voor tweede week november 2019) de gebruiker de mogelijkheid gaat bieden om eenvoudig H5P content te uploaden en af te spelen binnen Moodle.

Ook wordt gemeld dat beide partijen verder blijven werken om in volgende Moodle releases de integratie nog verder uit te breiden zodat gebruikers uiteindelijk H5P content in Moodle kunnen maken, delen en hergebruiken zonder dat er aanvullende plugins of extensies nodig zijn.

De vele gebruikers die op dit moment al met de H5P plugin voor Moodle werken kunnen daar gewoon mee doorgaan. Persoonlijk begrijp ik goed dat de hele integratie een grote klus is voor beide partijen.

Svein-Tore (oprichter H5P) schrijft: “Being integrated in Moodle Core is a major step towards the H5P community’s goal of empowering everyone to create, share and reuse interactive content. Our relentless focus on making it easy and intuitive to create appealing content will now benefit the millions of instructors using Moodle and hundreds of millions of learners around the world. We appreciate that Moodle now officially has joined the H5P movement, and look forward to the coming months and years helping each other reach our very similar goals.

Sander Bangma (Product Manager Moodle) schrijft: “Moodle is the most popular learning platform in the world and this new integration will bring hundreds of millions of new users to H5P. H5P is already the most popular content extension among Moodle users and the tighter integration and official support will propel both projects towards their goals.”

Martin Dougiamas (CEO Moodle) schrijft: “Our users were asking for this, so we’ve made it a priority. With H5P standardised in Moodle’s LMS products, our teachers (and students) have the ability to use and share some interesting content without needing special tools. I am especially pleased to be working with H5P as they, like Moodle, are Open Education Technology: education-focused technology developed as pure open source with open support and a self-sustainable business model (see openedtech.global).  I look forward to taking the stage with them at our premiere Global MoodleMoot in Barcelona, November 18-20.”

Als Avetica zijn we aanwezig op de Global MoodleMoot in Barcelona dus houden je op de hoogte van al het nieuws. Volg daarvoor ook de hashtag #MootGlobal19

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees