Avetica, Moodle Premium Partner

Thema per cohort instellen

Dit is interessant voor opleidingsinstituten die aan meerdere (grote) klanten hun e-learningmodules aanbieden met behulp van Moodle. Het verzoek is vaak dat de e-learningmodules in de huisstijl van de klant moet komen. Maar hoe regel je dit nu handig en effectief in binnen Moodle? Het antwoord is Cohort Themes.

Moodle - Sitegroep Thema toestaan.png

Moodle-Cohorttheme1Als de instelling ‘Sitegroep Thema’s toestaan’ is aangevinkt, dan moet je per cohort het thema kiezen. En uiteraard moet je per cursus de sitegroepen/cohorten toevoegen. Zie voor meer informatie de uitleg op Moodle Docs.

Uiteraard moet je wel per klant een apart thema hebben ontwikkeld. Dit kan een community thema zijn of een op maat ontwikkelde thema. En je moet alle gebruikers van de klant in de aparte cohort plaatsen.

Deze instelling is nieuw in Moodle 3.5. Maar deze versie heb jij toch ondertussen al?

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?