Moodle activiteit pas x dagen na aanmelding zichtbaar

  • Moodle tips
  • >
  • Moodle activiteit pas x dagen na aanmelding zichtbaar

In Moodle kan je aan activiteiten en secties bepaalde voorwaarden stellen. Bijvoorbeeld; als je hoger dan een zes hebt gehaald voor een toets, mag je de volgende opdracht pas doen. Of op datum x mag je pas de diagnotische toets maken. Erg handig als alle deelnemers tegelijk aan de cursus zijn begonnen. Maar we zien zeer regelmatig dat deelnemers op verschillende momenten een cursus starten. Bijvoorbeeld bij een onboarding programma of een veiligheidscursus waarvan je certificering gaat verlopen.

Moodle Restriction by days offset from start

De Moodle plugin Restriction by days offset from start heeft hiervoor een oplossing verzonnen. De voorwaarde die je kan instellen, is het aantal dagen na je aanmelding in je cursus of naar de startdatum van je cursus. Dit is een instelling op siteniveau en helaas niet op cursusniveau.

Wil je dat pas na 7 dagen een toets gedaan mag worden of dat na 14 dagen een nieuwe module zichtbaar wordt, dan is deze plugin aan te raden.

De plugin is beschikbaar t/m Moodle 3.5.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.879 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.879 andere abonnees