Blog

Moodle activiteit pas x dagen na aanmelding zichtbaar

21 juni 2018

Moodle blog

In Moodle kan je aan activiteiten en secties bepaalde voorwaarden stellen. Bijvoorbeeld; als je hoger dan een zes hebt gehaald voor een toets, mag je de volgende opdracht pas doen. Of op datum x mag je pas de diagnotische toets maken. Erg handig als alle deelnemers tegelijk aan de cursus zijn begonnen. Maar we zien zeer regelmatig dat deelnemers op verschillende momenten een cursus starten. Bijvoorbeeld bij een onboarding programma of een veiligheidscursus waarvan je certificering gaat verlopen.

Moodle Restriction by days offset from start

De Moodle plugin Restriction by days offset from start heeft hiervoor een oplossing verzonnen. De voorwaarde die je kan instellen, is het aantal dagen na je aanmelding in je cursus of naar de startdatum van je cursus. Dit is een instelling op siteniveau en helaas niet op cursusniveau.

Wil je dat pas na 7 dagen een toets gedaan mag worden of dat na 14 dagen een nieuwe module zichtbaar wordt, dan is deze plugin aan te raden.

De plugin is beschikbaar t/m Moodle 3.5.

 

Tags

 

Comments are closed.