H5P Interactieve video – IKNL voorbeeld

IKNL staat voor  Integraal Kankercentrum Nederland.  Het is een kennis- en kwaliteitsinstituut voor de oncologische en palliatieve zorg met de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) als belangrijkste basis. Veel datamanagers werken namens IKNL dagelijks aan de registratie van voor medisch specialisten benodigde data om de behandeling van kanker constant te verbeteren.

IKNL heeft Moodle gekozen als basis voor hun leerplatform. Het gaat onderdeel uitmaken van de opleiding van de medewerkers. In de leeromgeving zitten veel interacties met H5P.

Met toestemming van IKNL deel ik hier een mooi voorbeeld van de interactieve video. Voor deze serie schafte IKNL een serie 3D afbeeldingen aan die gebruikt worden in de leergang ‘Colorectale tumoren’. Eén van die afbeeldingen is geanimeerd en in een video omgezet. Daarna werden In H5P vragen aan alle onderdelen vragen toegevoegd. Je kunt het voorbeeld hieronder zelf proberen.

Combinatie Moodle quiz en H5P

Als Avetica hebben we IKNL opgeleid in het gebruik van Moodle en H5P. Mooi om te zien dat zij ook weer nieuwe mogelijkheden ontdekken waar wij nog niet aan gedacht hadden. Zo heeft men een Moodle quiz met casussen die altijd uit 3 onderdelen bestaan. Omdat dit vrij lange teksten zijn heeft men de casus ondergebracht in een H5P Accordion die vervolgens weer ingebed is in het vraag gedeelte van de Moodle quiz vraag.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees