15 jaar Avetica!!

Precies 15 jaar geleden zag Avetica het levenslicht na een inschrijving bij de Kamer van Koophandel in Dordrecht. Met onze kennis van onderwijs en ICT zagen we in 2003 een toekomst voor ons waar leren via het internet een grote meerwaarde zou hebben voor scholen, bedrijven en organisaties. Maar tegelijk wisten we (en weten we nog steeds) dat de digitale didactiek de belangrijkste vaardigheid is om goede leertrajecten te ontwerpen en te ontwikkelen. Daar wilden we (en willen we nog steeds) onze klanten mee helpen!

Vanaf 2004 zijn we Moodle gaan inzetten als leermanagementsysteem. In dat jaar bestond dit open source LMS nog maar twee jaar en versie 1.4.4 was de eerste versie die ik zelf installeerde. Ik was gelijk onder de indruk van de onderwijskundige visie achter Moodle en de flexibiliteit van dit leersysteem. Met Moodle was ik niet afhankelijk van een LMS-leverancier ver weg, maar kon ik zelf aanpassingen doorvoeren in templates en functionaliteit.

Vanaf 2005 begon het aantal Moodle klanten gestaag te stijgen en nu mogen meer dan 400 Moodle sites voor onze klanten hosten en supporten. In september 2010 namen we ons eerste personeelslid aan en nu werkt een team van 17 personen aan het ontwerpen, ontwikkelen, supporten en implementeren van e-learning bij onze klanten.

Er is veel gebeurd in deze 15 jaar, maar de passie voor e-learning en digitale didactiek is gebleven. Nog steeds willen we onze klanten helpen met de ‘handen op de rug’ met als doel dat onze klanten zelfstandig e-learning kunnen ontwerpen en ontwikkelen. En willen de techniek ontzorgen, want goede en betrouwbare hosting en support van Moodle is een vak apart. Steeds meer organisaties die nu zelf Moodle hosten, brengen hun hosting onder bij Avetica. 

15 jaar later kan ik zeggen dat ik trots ben op alle klanten die we mogen bedienen én op mijn team. Elke werkdag werken we samen in een open sfeer aan goede dienstverlening. Wij blijven onze kennis en enthousiasme delen over Moodle en ter ere van ons 15 jarig bestaan organiseren wij een Avetica Live Event op 20 maart in Dordrecht. Zowel klanten als (nog) niet-klanten zijn uitgenodigd. Ik hoop u daar te ontmoeten!

Op naar het volgende lustrum!

Arnout Vree
Oprichter en directeur Avetica

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees