Release van Moodle 3.4

newreleaseVanmorgen is de nieuwste versie van Moodle uitgekomen. Versie 3.4 heeft het daglicht gezien. In deze nieuwe versie bouwt Moodle verder op de ingezette koers van het afgelopen jaar; verbeter de usability en de look-and-feel.

Belangrijkste en opvallendste nieuwe functionaliteiten uit Moodle 3.4 zijn:

  • De kalender is sterk verbeterd
  • Samenvoeging van de pagina’s Deelnemers en Aangemelde gebruikers
  • Activiteiten kunnen door docenten gemarkeerd worden als voltooid
  • Betere navigatie tussen leeractiviteiten
  • Implementatie van analysefunctionaliteit

Naast deze verbeteringen zijn er nog veel meer kleine verbeteringen doorgevoerd. Eentje wil ik noemen omdat deze erg nuttig gaat worden de komende tijd. Er is een tool aanwezig om alle content van http naar https om te zetten. Met het vooruitzicht dat een Moodle site eigenlijk niet meer zonder SSL-certificaat kan, zal deze tool nog vaak worden ingezet.

Voor serverbeheerders is het belangrijk om te weten dat minimaal PHP 7.0.0 nodig is om Moodle 3.4 goed te kunnen draaien. Wil jouw hostingpartij nog geen PHP 7 draaien, overweeg dan een overstap naar Avetica. Wij draaien met de nieuwe Moodle sites al meer dan een jaar probleemloos op deze PHP versie.

Wil je alle release notes weten, bekijk dan onderstaande links:

Bedenk dat voor Moodle 3.2.x en 3.1.9 alleen maar beveiligingsissues worden opgelost. Wil je gebruik maken van de nieuwste functionaliteit, overweeg dan een upgrade.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees