Moodle Security (11): Open voor Google?

Het is mogelijk om je Moodle site open te stellen voor Google, maar alleen als het gast-account is ingeschakeld. Heb je dit aanstaan op siteniveau en ook als toegevoegde aanmeldingsmethode in een cursus, dan zal Google die betreffende cursus(sen) kunnen doorzoeken en indexeren.

Waarom zou je dit willen? Eigenlijk alleen voor marketingdoeleinden. Mensen die via de zoekmachine jouw cursus vinden, kunnen dan direct jouw cursus zien. En op basis daarvan besluiten om contact op te nemen of de cursus te kopen.

Waarom past dit onderwerp in deze serie blogs? Omdat je in cursussen ook persoongegevens zou kunnen zien. Bijvoorbeelden als het blok ‘Gebruikers online’ of een forum is toegevoegd. En dat mag niet meer zomaar in de nieuwe AVG.

De instelling Open voor Google kan je vinden via:

Sitebeheer | Veiligheid | Site reglement

https://moodlesite/admin/settings.php?section=sitepolicies

Moodle - Open tot Google.png

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees