Avetica is ISO 9001 én 27001 gecertificeerd

Met trots kan ik melden dat Avetica nu zowel ISO 9001 als 27001 gecertificeerd is. ISO certificaten gelden als een internationale norm voor kwaliteitsmanagement. ISO 9001:2015 is de norm voor duurzame bedrijfsvoering en continue verbetering. Met ISO 27001:2013 hebben wij aangetoond dat de informatiebeveiliging van Avetica goed is. Voor de volledigheid meld ik dat Avetica gecertificeerd is en niet Moodle.

De afgelopen jaren is informatiebeveiliging steeds belangrijker geworden. Niet alleen onze klanten gingen steeds meer vragen stellen hierover, het was ook een interne wens om een managementsysteem voor informatiebeveiliging op te zetten en te laten certificeren door een extern bureau.

Beide kwaliteitsmanagementsystemen heb ik zelf opgezet en volgens de ISO-norm helemaal uitgewerkt. Dit proces is was leuk om te doen, maar ook niet altijd even makkelijk. Ik ben ongeveer 8 maanden bezig geweest tot aan de externe audits. Daarom is het ook leuk om in het auditverslag van juni 2017 de volgende sterke punten te terug lezen:

  • De implementatie van de schema’s 9001 en 27001 is door eigen medewerkers uitgevoerd
  • Directe en intensieve betrokkenheid van directie
  • De documentatie is gedetailleerd en gestructureerd opgezet
  • Regelmatige ‘carrousels’ ter optimalisatie van kennisdeling

Continue verbetering middels de PDCA-cylcus is dé kerngedachte van een kwaliteitsmanagementsysteem en met de paar aanbevelingen zijn we al aan de slag gegaan.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees