Avetica, Moodle Premium Partner

Laat studenten bestanden uitwisselen met de Moodle plugin student folder

  • Moodle tips
  • >
  • Laat studenten bestanden uitwisselen met de Moodle plugin student folder

Moodle kent standaard de bron ‘Folder’. Een folder kan door een docent worden toegevoegd aan een cursus en bevat in de regel meerdere bestanden. Een student heeft standaard niet het recht om hier bestanden aan toe te voegen. Toch zou je soms willen dat studenten bestanden met elkaar kunnen uitwisselen en tot nu toe was mijn advies om daar dan het forum voor te gebruiken of de rechten van de standaard folder aan te passen.

Met de plugin ‘Student folder‘ wordt het mogelijk om studenten bestanden te laten uploaden naar een folder. Als docent kun je deze bron aan je cursus toevoegen en met instellingen bepalen of je ook nog een stap voor goedkeuring wil inbouwen of dat de bestanden direct voor anderen zichtbaar zijn.

Tweede mogelijkheid is om bestanden uit de opdracht module toe te voegen aan de student folder. De docent kan met extra instellingen in de opdracht bepalen welke documenten voor alle studenten zichtbaar zullen zijn of studenten aanwijzen die zelf mogen bepalen of ze iets toevoegen.

De plugin is momenteel beschikbaar tot Moodle 3.2. maar zal naar verwachting eind 2017 ook voor latere versies beschikbaar komen.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?