Avetica, Moodle Premium Partner

Vooruitblik Moodle 3.3: Activiteit verborgen maar beschikbaar voor cursist

  • Moodle tips
  • >
  • Vooruitblik Moodle 3.3: Activiteit verborgen maar beschikbaar voor cursist

In deze vooruitblik naar Moodle 3.3 kijken we naar een nieuwe functionaliteit die al wat langer ‘op de plank ligt’. De functie komt in deze release omdat er 143 stemmen zijn uitgebracht op het tracker issue wat ervoor bestaat.

‘Stealth activities’ is de werktitel en ik daag je uit om met een goede Nederlandse benaming te komen. Met deze nieuwe mogelijkheid kun je activiteiten toevoegen aan je cursus zonder dat deze direct zichtbaar zijn voor cursisten.

Stealth komt dus voort uit het onzichtbare karakter terwijl ze wel effectief hun werk doen. Wanneer je een activiteit toevoegt krijgt die zijn eigen unieke nummer (ID) en link. Iedereen kan met stealth de activiteit dus wel via de link benaderen maar ziet geen activiteitsicoon op de cursuspagina.

Je kan dat gedrag nu ook al bereiken door een verborgen onderwerp te maken en daar activiteiten in te zetten die op zichzelf wel op tonen staan. Met de stealth instelling wordt dat nu echter een stuk eenvoudiger. Voeg bijvoorbeeld een duidelijke afbeelding in en plak daar achter de link naar de stealth activiteit.

Probeer het zelf alvast uit op prototype.moodle.net/stealth

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?