Vooruitblik Moodle 3.3: Font Awesome

In dit tweede artikel over Moodle 3.3 kijken we naar een volgende functionaliteit die in Moodle 3.3 beschikbaar komt.

Font Awesome integratie

Misschien goed om eerst uit te leggen wat Font Awesome is. Font Awesome is een awesome font! Awesome wil zeggen ‘geweldig’ en font is een ‘lettertype’. Oftewel een geweldig lettertype. Leuk om te weten maar wat kan ik daarmee in Moodle?

Het lettertype Font Awesome is feitelijk een hele reeks van iconen die je middels een stukje code in je site kunt opnemen. Doordat Moodle dit nu integreert kun je dus gebruik gaan maken van deze grote set aan iconen. Ook de meeste iconen die Moodle zelf gebruikt zijn vanaf 3.3 Font Awesome iconen. Je kunt het alvast bekijken en uitproberen op prototype.moodle.net/fontawesome.

Het grote voordeel is dat de iconen super scherp, een zeer goed contrast hebben en schaalbaar zijn. Wil je bijvoorbeeld de zogenaamde graduation cap invoegen dan doe je dat straks door onderstaande code in te voeren.

Ook zijn grote, kleur en eventuele beweging mee te geven. Met de code “fa fa-cog fa-spin” krijg je een draaiend tandwiel. Een volledig overzicht van de gehele set van iconen vind je op de Font Awesome website.

Binnen een aantal projecten maken wij al gebruik van Font Awesome waarmee we bijvoorbeeld een eigen navigatie bouwen. Hieronder een tweetal voorbeelden.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.879 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.879 andere abonnees