Moodle Instructiekaart #7 Backups Beheren

In Moodle kan je als docent en sitebeheerder cursusbackups maken van je Moodle cursus. Dit kan automatisch ingesteld worden door de sitebeheerder, maar je kan ook handmatig een backup maken van je hele cursus of van een gedeelte hiervan. Deze backups worden netjes binnen Moodle bewaard.

Het enige probleem is dat deze handmatige backups niet automatisch worden opgeruimd. Met enige regelmaat vinden we nog oude cursusbackups van 2014 of eerder in Moodle sites terug. Dit neemt allemaal onnodige schijfruimte in beslag en zeker bij grotere cursussen zijn cursusbackups van 800 Mb geen uitzondering. En dan te bedenken dat deze cursusbackups ook worden meegenomen in de serverbackups die elke nacht draaien.

Opruimen dus die oude cursusbackups, maar hoe dan? Dit is even zoeken binnen Moodle en daarom hebben we hiervoor een Moodle Instructiekaart voor geschreven. In deze instructiekaart wordt kort de stappen vermeld hoe een sitebeheerder de cursusbackups weer kan verwijderen.

Download Moodle Instructiekaart #7 Backups Beheren (pdf) en bekijk ook of de andere instructiekaarten nog nuttig zijn voor je.

moodle31_instructiekaart7-backups-beheren

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees