Nieuwe workshop over interactieve content met H5P in Moodle

  • Moodle tips
  • >
  • Nieuwe workshop over interactieve content met H5P in Moodle

h5pIedere cursusontwikkelaar en onderwijskundige roept al jaren dat studenten en cursisten een rijke leerervaring geboden moet worden met veel interactieve content. En met Moodle en met de inzet van auteurstools zoals Lectora Online, Storyline of Adapt Learning kan je al een heel eind komen. Maar met de nieuwe Moodle plugin H5P krijg je zomaar 29 (!) extra didactische werkvormen erbij. Alle mooi vormgegeven en interactief!

Bekijk maar eens deze lijst. H5P is open source en gratis te gebruiken en de naam staat voor HTML5 Package. Omdat het volledig HTML5 is, is de content dus ook responsive. En responsive content schaalt goed mee op verschillende devices en hierdoor hoef je maar één keer de content te ontwikkelen en deze gelijk geschikt voor pc’s, tablets en smartphones.

Wij zijn hier erg enthousiast over en willen onze kennis van H5P in Moodle graag jullie aanleren. Daarom hebben we een nieuwe workshop ontwikkeld die geheel in het teken staat om interactieve content met H5P in Moodle te leren ontwikkelen.

Bekijk in onze kalender van het Moodle College wanneer deze workshop gepland staat!

Voorbeeld van een content type van H5P, heel geschikt voor taalonderwijs en zo gemaakt!

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees