Corporate Identity

Jouw organisatie hanteert vast een huisstijl, veelal gedocumenteerd door afdeling marketing. Deze huisstijl heeft betrekking op je website, visitekaartjes, briefpapier en e.e.a. Hoe maak je nu een goede vertaalslag naar e-learning?

Met de Moodle standaarden kom je een heel eind, mits je ook déze huisstijl goed documenteert. Onderschat deze vertaalslag absoluut niet. Documentatie is de sleutel voor een continue lijn en uniformiteit.

Nu hoor ik je denken: “maar niet iedere cursus vereist toch dezelfde lijn en uniformiteit?” Dat klopt. We hebben het hier dan ook pur sang over design en uiterlijk, niet over de opbouw. Als je zelf aan de slag gaat met het ontwerpen van je template zijn onderstaande richtlijnen een goede houvast.

Kies een thema (template)
Welk format krijgt je leeromgeving? Denk na over het doel dat jouw Moodle site gaat dienen. Je kunt altijd nog veranderen, maar probeer een weloverwogen beslissing te maken. Scroll eens door deze lijst: moodle.org/plugins/browse.php?list=category&id=3. Indien je klant bent bij Avetica, kun je kosteloos thema’s laten installeren via onze Customer Services. Vermeld daarbij de url van je leeromgeving en de Moodle versie.

Basis designinstellingen
Onder Sitebeheer/Uiterlijk/Thema’s/Naam van je geïnstalleerde thema zitten reeds veel instelbare opties. Voor een groot gedeelte is tekstopmaak te bepalen in de basisinstellingen van je thema. Voordat je hiermee aan de slag gaat, bedenk dan eerst wát je gaat instellen. Bepaal de grootte en kleuren van je koppen, subkoppen, tekst en hyperlinks: maak een stijlontwerp voor jezelf. Let wel op dat niet ieder thema evenveel aanpasbaar is. Loop je vast, ga dan over op designen met CSS! Hier besteden we binnenkort een aparte blog aan met veel leuke tips en trucs voor beginners! Houd Moodlefacts dus even in de gaten voor dit leuke DIY onderwerp.

 

 

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees