Avetica, Moodle Premium Partner

Visuele weergave voortgang voltooide activiteiten

  • Moodle tips
  • >
  • Visuele weergave voortgang voltooide activiteiten

Als je de nieuwe Moodle plugin Completion Progress bekijkt, dan herken je gelijk de populaire plugin ‘Progress Bar‘. Beide plugins geven op een mooie visuele manier de voortgang weer van je activiteiten in je Moodle cursus en vallen onder de categorie time-management tools.

Moodle_Completion Progress bar in block - with details.png

In een Moodle blok zie je grafisch welke activteiten zijn voltooid en welke nog niet. Je hebt als deelnemer snel overzicht waaraan je nog moet werken. Als docent zie je een totaaloverzicht van al je deelnemers binnen de cursus. Daarmee heb je een tool in handen waarmee je de risico-deelnemers snel kan nagaan en ook direct een bericht kan sturen.

Uiteraard moet ‘activiteitsvoltooiing‘ aanstaan per activiteit om er gebruik van te kunnen maken.

Moodle_Completion Progress Overview of students with messaging.png

Completion Progress is geschikt vanaf Moodle versie 2.7 en hoger.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?