Avetica, Moodle Premium Partner

Archiveer je oude Moodle cursussen

Bijna elke Moodle site heeft er wel last van: cursussen die zijn afgelopen, maar nog wel zichtbaar staan. Denk aan de VO-scholen die nu in hun jaarovergang zitten of aan opleidingsinstituten die per uitvoering van een opleiding een aparte cursus aanmaken.

Hoe archiveer je nu makkelijk je oude Moodle cursussen? Met de plugin Course Archiving (geschikt voor Moodle 3.0 en 3.1). Op basis van de startdatum kan je een overzicht opvragen en het proces starten van archivering. Dit gaat dus niet automatisch via de cron, dus je hoeft niet bang te zijn dat zomaar je cursus is gearchiveerd. Of een andere ijverige Moodle beheerder moet dit gedaan hebben…

Je stelt een datum in, selecteer de categorieen waarbinnen de cursussen zich bevinden en je selecteert de categorie waarheen de gearchiveerde cursussen geplaatst moeten worden. Als het proces (handmatig) wordt gestart, worden ook de deelnemers afgemeld. Hetzelfde geldt ook als je cursussen wilt verwijderen.

 

Moodle course_archiving_config.jpg

Moodle course_archiving_formula.jpg

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?