Benchmark je Moodle site

Belangrijk bij elke site die gehost wordt, dus ook bij Moodle, is de snelheid. Hoe snel is de pagina ingeladen in je browser. Er zitten hier twee kanten aan: hoe snel is de server waarop Moodle draait en wat is de kwaliteit van de internetverbinding van jou? Bedenk wel bij dat laatste dat door de toename van het aantal Wifi-punten, de verbindingssnelheid afneemt. En daarnaast is een video veel zwaarder in te laden dan een simpele pagina. En een toets die at random 30 toetsvragen moet genereren zal er ook langer over doen dan het tonen van het Moodle dashboard.

Als je zelf je Moodle site host, zit je vaak op een gedeelde server. Maar ook als je een dedicated server inzet, is het goed om te weten of deze goede performance geeft.

De plugin Moodle Benchmark is een rapport die data teruggeeft over de volgende 5 zaken:

  1. Snelheid van de server
  2. Snelheid van de processor
  3. Snelheid van de harddisk
  4. Snelheid van de database
  5. Laadtijd van de pagina

Deze Moodle plugin is geschikt is geschikt vanaf Moodle 2.7 tot 3.1.

Ik ben blij dat wij op een groot cluster zitten waar meerdere servers, aangestuurd door loadbalancers, verantwoordelijk zijn voor goede Moodle performance. En dan nog zijn we bezig met doorvoeren met optimalisaties om het nog sneller te krijgen.

Moodle Benchmark.jpg

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees