Avetica, Moodle Premium Partner

Huiswerk geven en bijhouden in Moodle

Moodle_homework_block.jpgMet de zomervakantie in zicht en wetende dat de leerlingen wekenlang geen huiswerk krijgen, schrijf ik toch over een nieuwe Moodle plugin genaamd Huiswerk. De nieuwe functionaliteit doet precies wat je ervan zou verwachten. Docenten kunnen huiswerk opgeven, volgen of het gemaakt is en rapportages opvragen.

Tijdens het opgeven van huiswerk, kunnen docenten alle benodigde documenten uploaden. En docenten kunnen rapportages genereren op klassenniveau en op leerlingniveau. Het huiswerk kan je beoordelen en het overzicht van cijfers kan je exporteren naar Excel of een CSV bestand.

Voor leerlingen is het grote voordeel, dat zij al hun huiswerk geordend zien op datum en gelijk ook alle documenten die nodig zijn tot hun beschikking hebben. Huiswerk wat buiten Moodle valt, bijvoorbeeld het inleveren van handvaardigheidopdracht, kan ook binnen deze plugin worden gemarkeerd als ‘ingeleverd’. Scholen kunnen overzicht krijgen welke docenten wel en niet deze huiswerktool inzetten.

Homework is beschikbaar vanaf Moodle 2.9 en hoger.

Moodle_homework_marking-3.png

Moodle_homework_reports.jpg

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?