Moodle Mobile 3.1.0 is uit met competenties, leerpaden en toetsen

  • Moodle tips
  • >
  • Moodle Mobile 3.1.0 is uit met competenties, leerpaden en toetsen

Bijna gelijktijdig met de release van Moodle 3.1 afgelopen maandag is er ook een nieuwe versie uitgekomen van Moodle Mobile, namelijk versie 3.1.0. In Google Play is deze nieuwe versie van de app al beschikbaar en in de App store van Apple verschijnt deze binnenkort.

En weer een aantal mooie nieuwe functies, namelijk:

  1. Toetsen (ook offline)
  2. Competenties
  3. Ondersteuning voor add’ons van de app

Ad 1. Toetsen

Deelnemers kunnen nu toetsen maken via deze app. Daarvoor is wel Moodle 3.1 minimaal nodig of 2.6 of hoger met de speciale Moodle Mobile plugin). Elke toets met standaard toetsvragen is mogelijk om via de app gemaakt te worden.
Ook is het mogelijk om offline toetsen te maken. Deelnemers downloaden de toets en maken deze later, bijvoorbeeld in het vliegtuig of als de metro door een tunnel rijdt. Als de tablets of smartphone weer online is, worden de resultaten gesynchroniseerd.

Ad 2. Competenties

Het Competency Based Education is dus net in Moodle 3.1 verschenen en dit kan je al gelijk ook binnen de app gebruiken. Deelnemers kunnen hun eigen leerplannen zien en docenten kunnen de competenties bekijken van hun studenten.

Ad 3. Ondersteuning voor add’ons van de app

Als een Moodle (community) plugin ondersteuning biedt voor Moodle Mobile, dan wordt deze ingeladen op het moment dat een deelnemer Moodle gebruikt met de app. Dit is een mooie ontwikkeling, want nu kunnen ook plugingbouwer mobiele ondersteuning inbouwen in hun plugin.

Moodle_Mobile310-competencies   Moodle_Mobile310-quizzes

Downloadlinks voor Moodle Mobile kan je hier vinden.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees