Registreer je Moodle site

Het hoofdkantoor van Moodle roept op om je Moodle site te registeren. Hoe meer leeromgevingen er geregisteerd zijn, hoe beter Moodle een beeld kan krijgen hoe Moodle wordt gebruikt.

Waarom zou je je Moodle site registeren?

  1. Je wordt up-to-date gehouden middels e-mail van nieuwe releases van Moodle inclusief beveiligingswaarschuwingen
  2. De statistieken van het gebruik van Moodle worden beter
  3. Je komt op de lijst van geregistreerde sites van je eigen land

Er is nog een reden die hier niet staan. Als je in de lijst staat, wordt jouw Moodle site gelinkt vanaf een populaire site en dat is SEO-technisch erg handig. Zeker als je meer bekendheid wilt van je Moodle site en (ietjes) hoger wil komen in de zoekresultaten bij Google, is registeren een nuttig stap om te doen.

Registratie is gratis overigens en als je je gegevens prive wil houden voor de lijst met geregistreerde site, dan mag dat uiteraard. Op dit moment zijn er ruim 65.000 sites geregistreerd uit 223 landen. Iets meer dan de helft van deze sites worden op verzoek van de site-eigenaar niet getoond.

Moodle maakt ook duidelijk er niet met je gegevens gedaan wordt. Ze kunnen niet op afstand in je Moodle site komen. Het doel is puur kijken hoeveel Moodle sites er zijn en welke plugins gebruikt worden. Op basis hiervan worden beslissingen genomen voor doorontwikkeling.

Weinig van honderden Moodle sites die wij hosten, zijn geregistreerd. Verplicht is het ook niet, maar wel handig om te doen voor jezelf en Moodle. Wil je je site registeren en je weet niet hoe? Kan dan op deze pagina over Moodle siteregistratie.

Moodle-registration.jpg

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees