Avetica, Moodle Premium Partner

Betere cijfers met een (goede) Moodle omgeving

Mijn oog viel op een bericht van de universiteit van Essex. Titel van het bericht: “Research shows that students who regularly use Moodle generally achieve better grades”. Oftewel studenten die regelmatig gebruik maken van Moodle behalen over het algemeen betere cijfers. Natuurlijk worden wij blij van zo’n bericht maar in de titel van dit bericht heb ik wel ‘goede’ erbij gezet. Of misschien zou daar ‘didactisch verantwoorde’ moeten staan.

Essex was aanwezig op de Moodlemoot in Dublin vorig jaar en in Nederland kunnen we soms jaloers kijken naar hoe men daar met Moodle bezig is en de FTE’s die ervoor beschikbaar zijn. De afbeelding die Essex bij het bericht voegt geeft ook aan dat nagenoeg alles voor de student op Moodle terug te vinden is.

Het gaat dus niet zozeer om de tool maar hoe je hem in het onderwijs inzet.

Moodle Essex

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?