Opmaak vanuit andere bronnen in Moodle verwijderen

  • Moodle tips
  • >
  • Opmaak vanuit andere bronnen in Moodle verwijderen

Bij het opzetten van cursussen in Moodle ligt er vaak al materiaal op de plank. Het kopiëren en plakken van tekst vanuit andere bronnen zoals bijvoorbeeld Word of andere programma’s is dan ook vrij gebruikelijk. Nadeel hiervan is dat de opmaak vanuit de bron meekomt en je ongewenste lettertypes of stijlen krijgt. Moodle heeft hiervoor in de editor een functie ‘Opmaak verwijderen‘. Tekst selecteren, op het knopje drukken en je opmaak is terug naar de standaard zoals bepaald in je Moodle template.

Opmaak verwijderen

Er is ook een aantal plugins voor Atto beschikbaar op dit gebied zoals bijvoorbeeld ‘Paste special‘. Met die plugin kun je plakken vanuit andere bronnen en bepalen of je de opmaak mee wilt nemen of niet.

Paste special

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees