Moodle quiz ‘Wat zie je?’

Recentelijk was ik bij een klant waar ik een leuke toepassing tegen kwam van de Moodle quiz module. Niet iedere medewerker heeft in dit bedrijf toegang tot een computer. Er wordt dan ook één keer per kwartaal in ploegen een quiz op een beamer getoond met de titel ‘Wat zie je?‘.

In de periode voorafgaand zijn foto’s op de eigen werkvloer gemaakt die situaties weergeven waar iets verbeterd kan worden. Collega’s overleggen in de sessie onderling over de getoonde situatie en discussiëren op die manier direct over kwaliteit. De ploegleider voert de antwoorden van de groep in en bespreekt het resultaat. Een mooie manier om situaties uit de eigen praktijk bespreekbaar te maken.

Productie kwaliteit

Moodle mobile app
De foto’s werden tot nu toe gemaakt met een smartphone of camera waarna ze weer overgezet moesten worden om te gebruiken in de Moodle quiz. Ik heb geadviseerd hiervoor de Moodle Mobile app te gaan gebruiken. Foto’s die je daarmee maakt komen in je Privé-bestanden in Moodle terecht en kunnen direct in de quiz geplaatst worden.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees