Moodle 3.0 is uit

Een weekje later dan aanvankelijk de bedoeling was, maar vanmorgen is Moodle 3.0 uitgekomen. Belangrijk om te weten is dat 2.10 een betere naam was geweest, want zoveel grote nieuwe functies en verbeteringen zitten er in deze versie niet in. Ik vermoed dat marketingredenen achter de naam ‘Moodle 3.0’ zitten. Vergelijk dit met Windows die van versie 8.1 ook naar Windows 10 sprong.

Wat zit er wel in? Een grote lijst van kleine en nuttige verbetering, zoals het resetten van de dashboardpagina voor alle gebruikers, nieuwe vraagtypes met ‘drap & drop’ en webservices voor Moodle Mobile die standaard aanstaan.

Bekijk alle release notes en download Moodle 3.0. En als je binnenkort meer uitleg wilt zien van Moodle 3.0, dan is het najaarsseminar van de Ned-Moove op 19 november 2015 in Utrecht een aanrader.

Moodle 3.0

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 403 andere abonnees