Avetica, Moodle Premium Partner

Moodle uiterlijk (toetsvragen) verbeteren

Op Moodlenews.com las ik een artikel over het verbeteren van het uiterlijk van Moodle. In dit geval heel specifiek over de manier waarop toetsvragen worden getoond. In een Moodle forum werd de vraag gesteld hoe je dit kunt bereiken? Al snel wordt gedacht dat dit alleen kan door een aanpassing te maken in de code van Moodle. De vormgeving van Moodle is echter voor een groot gedeelte aan te passen middels het thema met gebruik van CSS. Phuong Hoang deelt in dit forum een stukje CSS waarmee de toets er naar mijn idee een stuk beter uit ziet.

Standaard zie je als cursist in het scherm een tweede grijze blok waar informatie over de vraag wordt gegeven zoals het vraagnummer, de punten en een mogelijkheid om de vraag te markeren.

Schermafbeelding 2015-10-06 om 09.05.00

De CSS code die wordt gedeeld zorgt ervoor dat deze informatie boven de vraag wordt getoond. Een eenvoudige aanpassing met een flinke verbetering.

Toetsvraag standaard

Bijna elk thema heeft de mogelijkheid om ‘Aangepaste CSS’ toe te voegen. Download de code en plak die in je eigen site. Heb je zelf CSS code die je wilt delen laat het ons weten!

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?