Avetica ontwikkelde Moodle plugin voor gamification platform Mambo

  • Moodle tips
  • >
  • Avetica ontwikkelde Moodle plugin voor gamification platform Mambo

Er is steeds meer belangstelling voor het gebruik van spelelementen in leersituaties, ook wel gamification genoemd. Nu zijn er een aantal mogelijkheden binnen Moodle (zie ook mijn overzicht van gamification voor Moodle wat ik vorig jaar maakte), maar sinds dit jaar is er ook het gamification platform Mambo. Middels API’s kan je verschillende systemen koppelen aan dit platform. De spelelementen zoals punten, levels, achievements en missies kan je daar definiëren en beschikbaar maken in CRM-systemen, leermanagementsystemen of waar dan ook.
Deelnemers hoeven niet in te loggen in Mambo, alleen cursusontwikkelaars moeten dit doen om de spelelementen te ontwerpen en te definiëren.

Gamification platform MamboHet goede van Mambo vind ik dat het gedrag centraal staat. Dit gedrag (of vaardigheden) definieer je en middels de koppeling met Moodle kan je leeractiviteiten koppelen aan dit gedrag. Bijvoorbeeld: je wilt het gedrag ‘feedback vragen aan collega’s’ verder ontwikkelen en dit heb je binnen Mambo gedefinieerd. In Moodle ontwikkel je één of meerdere leeractiviteiten waarmee je werkt aan dit gewenste gedrag. Deze leeractiviteiten koppel je aan het gedrag in Mambo.

Bij voltooing van de leeractiviteit(en) in Moodle geeft de koppeling aan Mambo door dat er punten toegekend mogen worden aan het gedefinieerde gedrag. Middels widgets zoals leaderboards, profile en earnpoints  kan je de informatie uit Mambo weer tonen in Moodle.

Mambo Earnpoints widget

In het voorjaar heeft Avetica meegewerkt aan een pilot met gamification binnen Moodle en in het webinar van aanstaande maandagavond zullen die ervaringen gedeeld worden.

Avetica gaat als eerste in Nederland dienstverlening aanbieden met Mambo en de huidige plugin zal nog verder worden ontwikkeld op basis van input van klanten en ons eigen inzicht. Heeft u interesse om gamification binnen Moodle toe te passen, neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees