Versie 2.0 van Moodle Mobile

Moodle heeft goed door dat elk LMS een eigen app nodig heeft, want online leren vindt echt niet alleen meer plaats achter een computer. Op elk device (computer, tablet, telefoon) moet je kunnen leren. Maar een goede app die alles kan wat een browser al jarenlang toont, is niet zomaar ontwikkeld.

Moodle mobileVersie 2 van de Moodle Mobile app is visueel weinig veranderd ten opzichte van de vorige versies. Maar onder water is de complete app opnieuw gebouwd. Er is een andere framework gebruikt wat beter voorbereid is op toekomstige ontwikkelingen. Het nieuwe framework is Ionic en is een open source framework.

Zijn er dan helemaal geen verbeteren zichtbaar? Ja, gelukkig wel.

  • de app werkt sneller
  • de app is intuïtiever
  • ondersteuning voor meer bronnen, activiteiten en functies (keuze, notities, boek, chat en activiteitsvoltooiing)
  • offline toegang tot je kalender
  • de app gebruikt minder ruimte op je device
  • betere ondersteuning voor push notifications

Download de app voor je mobile device op www.moodlefacts.nl/moodle-apps. Er zijn overigens meer leveranciers van apps voor Moodle, want vanwege de open structuur van Moodle kan iedereen een app ontwikkelen.

Moodle Mobile 2

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees