Automatisch invullen formulieren

Webbrowsers onthouden wat u in formulieren op webpagina’s (tekstvelden) heeft ingevoerd. Bij uw volgende bezoek wordt deze invoerwaarde ter beschikking gesteld. Dit proces heet ‘automatisch invullen van formulieren’. Praktische voorbeelden zijn inlogcodes en adresgegevens.

Wat inloggen bij Moodle betreft is het handig, maar bij het updaten van een profiel of bij het handmatig aanmaken van een nieuwe gebruiker moet wel opgelet worden. De automatisch voorgestelde invoerwaarden bij gebruikersnaam en wachtwoord betreffen uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

nieuwe gebruiker auto-aanvullen

U moet zelf afwegen of het handig is voor u om autoaanvullen uit te zetten. Voor Chrome en Firefox staat hieronder de instructie.

In Google Chrome moet de setting ‘Automatisch aanvullen inschakelen om webformulier met één klik in te vullen’ uitgezet worden. Kies voor Aanpassen en beheren (knop rechtsboven met drie liggende streepjes) > Instellingen > Geavanceerde instellingen weergeven > Wachtwoorden en formulieren.

In Mozilla Firefox voorkomt u dat Firefox formulierinvoerwaarden bewaart door te klikken op de menuknop (knop rechtsboven met drie liggende streepjes) en kies Opties, bij Geschiedenis kiest u voor ‘Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis’ in het vervolgkeuzemenu. Verwijder het vinkje naast Zoek- en formuliergeschiedenis onthouden.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees