MoodleCloud, gratis Moodle hosting voor kleine groepen

  • Moodle tips
  • >
  • MoodleCloud, gratis Moodle hosting voor kleine groepen

Moodle Cloud hostingAfgelopen maandag heeft de oprichter van Moodle lang gekoesterde droom gerealiseerd; het aanbieden van gratis Moodle hosting, genaamd MoodleCloud. Nu zijn hier wel een paar randvoorwaarden en beperkingen aan dit gratis aanbod, want het moet wel beheersbaar blijven:

  • maximaal 50 gebruikers
  • maximaal 200 Mb schijfruimte
  • alleen maar standaard templates en plugins
  • één telefoonnummer per site (voor registratie van de gratis hosting)
  • hier en daar een advertentie

Je krijgt wel BigBlueButton, het open source webinarsysteem, erbij. Ook hier geldt een beperking als , namelijk maximaal 6 personen. Bij het registeren mag je aangeven of de Moodle site in Australië, Amerika of Ierland letterlijk op een server staat.

Met deze stap wil Moodle het gebruik stimuleren, met name voor kleine groepen. Ben je de enige op school die met Moodle wil werken, dan heb je hier genoeg aan. Of je wilt experimenteren of Moodle wel iets voor jouw organisatie is. Of je wilt de laatste versie uitproberen. Genoeg redenen om dit mooie initiatief van Moodle  uit te proberen.

Wil je meer gebruikers, één of meer van de 1000 Moodle plugins uitproberen, geen advertentie en wel support krijgen, dan kan je altijd bij ons terecht.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees