Nieuw boek over Social learning en leren met sociale media

  • Moodle tips
  • >
  • Nieuw boek over Social learning en leren met sociale media

Social learning en leren met sociale mediaBinnen een paar dagen komt het nieuwe boek van Marcel de Leeuwe en Wilfred Rubens uit met als duidelijke titel ‘Social learning en leren met sociale media‘.

Het wordt geen boek over tools die je kan inzetten met social learning (we weten toch wel dat Moodle dit goed kan ;-). Zie anders onze berichten over social learning in Moodle.)

Sociale media heeft een grote verandering in de maatschappij gebracht en ook binnen leerprocessen gaat sociale media en social learning een steeds belangrijkere rol spelen. Dit boek beschrijft de rol die social learning en leren met sociale media (kunnen) spelen binnen leerprocessen in het onderwijs en in organisaties. Het zet je aan het denken over leren, lesgeven en kennismanagement.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  1. Wat is social learning?
  2. Waarom? De veranderende context van leren
  3. Hoe kunnen we sociaal leren en leren met social media?
  4. Waarmee? De didactische aanpak
  5. Implementatietips

Het boek van Uitgeverij Noordhoff is in diverse webshops te koop en beschikbaar als boek (€ 19,95) en e-book (prijs nog niet bekend).

Er is ook een site beschikbaar met verdiepende bronnen en bruikbare tools, maar op moment van schrijven is deze nog niet online.

Ik heb het boek al besteld en zie uit naar wat Marcel en Wilfred ons willen vertellen.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees